Nová služba občanům - zásilkovna

Nově je možné využít služeb zásilkovny i v naší obci.



Vážení občané,

díky jednání se společností Zásilkovna se mám podařilo zajistit novou službu Z-BOX.  Jedná se o samoobslužné výdejní místo Zásilkovny, které  výrazně zjednoduší vyzvednutí objednaných zásilek. Nebudete muset čekat, až vám zavolá kurýr, nebo jezdit do výdejních míst mimo naši obec.
Umístění Z-BOXU v Dlouhé Lhotě nebylo úplně samozřejmostí, protože tato logistická společnost se snaží při instalacích zejména preferovat velké obce a města.

Zásilkovnu podporuje většina e-shopů v ČR, včetně největších hráčů na trhu jako je ALZA, MALL a dalších. 

Oficiální spuštění této služby a možnost vyzvednout balíček bude od 19.7.2021

Doufáme, že Vám tato nová služba zjednoduší Váš život.

Jiří Chrudimský
místostarosta



Otázky a odpovědi:


Jak probíhá vyzvednutí zásilky v Z-BOXu?

Jakmile náš řidič doručí Vaši zásilku do Z-BOXu, obdržíte od nás informační e-mail a SMS zprávu. V této chvíli můžete zásilku vyzvednout.

Co k vyzvednutí zásilky potřebujete?

• mobilní aplikaci Zásilkovna
• zapnutý Bluetooth a polohové služby (GPS)
• uhrazenou dobírku předem

Jakmile budete u Z-BOXu, zapněte mobilní aplikaci Zásilkovma, která se automaticky spáruje se Z-BOXem pomocí Bluetooth a sama Vás navede. Pak už jen stačí jedno kliknutí a Z-BOX otevře příslušnou schránku s Vaší zásilkou.

Kolik času mám na vyzvednutí své zásilky v Z-BOXu?

3 dny od doručení. Poté se zásilka vrací zpět odesílateli. 24 hodin před vrácením obdržíte SMS o poslední šanci k vyzvednutí. Prosíme zákazníky, aby zásilky vyzvedávali co možná nejdříve a uvolnili tak schránky pro další zájemce.

Jaký maximální rozměr zásilky se do Z-BOXu vejde?

Schránky Z-BOXů jsou rozdělené na 3 kategorie (S, M, L) dle rozměrů. Na každém našem depu všechny zásilky prochází kontrolami a měřením. V případě, že se Vaše zásilka do Z-BOXu nevejde, automaticky ji přesměrujeme na nejbližší dostupné výdejní místo v okolí Vámi vybraného Z-BOXu.

Jaké jsou maximální rozměry každé schránky?

• 45 x 8 x 61 cm (S)
• 45 x 17 x 61 cm (M)
• 45 x 36 x 61 cm (L)

Je možné zásilku sledovat? Dozvím se přesný čas doručení?

Samozřejmě, pohyb zásilky můžete sledovat v naší mobilní aplikaci nebo na webu. V informačním mailu vás budeme dopředu informovat o doručování zásilky do Z-BOXu, takže orientační čas doručování budete vědět předem.

Je uložení v Z-BOXu bezpečné?

Vaše schránka se otevře pouze ve Vaší přítomnosti a v případě vyzvednutí zásilky. Z-BOX používá pro komunikaci bezpečné šifrování, které umí číst pouze naše mobilní aplikace. Vaše data a zásilky jsou tedy v bezpečí.

Seznam příloh:

  • foto.png 4165499 Kb
  • leták.png 719377 Kb